• Bizi Takipte Kalın

Dr. Mustafa Karakan

1968 Ekiminde Tarsus/Mersin‘ de doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Tarsus’ta tamamladım. 1985 yılında Çukurova Üniversitesinde Tıp eğitimime başladım. 1991 yılında tıp fakültesinden mezun olarak Erzurum Pasinler ilçesinde 2 yıl (1991-1994) mecburi hizmetimi yaptım.

1994 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon ihtisasına başladım. Asistanlığım süresinde anesteziyolji yanında reanimasyon-yoğun bakım hizmetleri ve ağrı tedavileri konusunda eğitimler aldım. Bölgesel anestezi yöntemlerinden Kombine Epidural-Spinal anestezi yöntemi üzerine tezimi hazırlayarak 1998 yılında ihtisasımı tamamladım ve uzman olmaya hak kazandım.

1999 yılında Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde uzman olarak göreve geldim, aynı dönemde bölgede ilk ve tek özel anestezi ve ağrı merkezi “Ağrımer” de özel olarak hizmet vermeye başladım. Daha sonra Gaziantep 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesinde görev aldım ve Gaziantep özel hastanelerinde obstetrik anestezi ve analjezi üzerinde özel çalışmalar yaptım.

2005 yılında SEV Amerikan Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon kliniğinde çalışmalarıma başladım. 2006 yılında “Ağrı (Algoloji)-Anestezi” polikliniğini Uzm Dr. M.Ali Elmacıoğlu ile birlikte kurdum. Bu süreçte World Institute of Pain (WIP) ve Türk Algoloji Derneği kurslarına, eğitim çalışmalarına ve kongrelerine katılarak “Girişimsel Ağrı Tedavileri” konusunda deneyimlerimi arttırdım. Değerli eğitmen hocalarımdan ve arkadaşlarımdan birebir uygulama eğitimleri, alma fırsatı yakaladım. Yaptığım “Girişimsel Ağrı” tedavisi uygulamalarımı ulusal ve uluslararası “Ağrı” kongrelerinde sundum, deneyimlerimi paylaştım.Ağrı ve diğer geleneksel tedavilerde yapılan, sadece belirtilerin ortadan kaldırılmaya çalışılması ve kalıcı tedavi seçeneklerinin olmaması dikkatimi çekti. Bizler geleneksel okul tıbbı uygulayıcısı doktor olarak sadece hastalıkların belirtilerini göz önünden kaldırmaya çalışıyor, hastalıkların gerçek tedavilerini sağlayamıyorduk. Klasik tıp öğretileri içindeki teşhis yaklaşımları ve tedavi uygulamalarının yetersizliğinin verdiği rahatsızlıklarla 2008 yılından itibaren "Tamamlayıcı Tıp" alanlarında çalışmalar yapmaya başladım. Bilimsel Nöralterapi Derneği, Bilimsel Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon Tıbbı Derneği, Bilimsel Akupunktur ve Regülasyon Derneği, Internationale medizinische Gesellschaft für Neuraltherapie nach Huneke Regulationstherapie e.V., Medikal Ozon Derneği, Tıbbi Ozon DerneğiAğrı ve diğer geleneksel tedavilerde yapılan, sadece belirtilerin ortadan kaldırılmaya çalışılması ve kalıcı tedavi seçeneklerinin olmaması dikkatimi çekti. Bizler geleneksel okul tıbbı uygulayıcısı doktor olarak sadece hastalıkların belirtilerini göz önünden kaldırmaya çalışıyor, hastalıkların gerçek tedavilerini sağlayamıyorduk. Klasik tıp öğretileri içindeki teşhis yaklaşımları ve tedavi uygulamalarının yetersizliğinin verdiği rahatsızlıklarla 2008 yılından itibaren "Tamamlayıcı Tıp" alanlarında çalışmalar yapmaya başladım. 

Bilimsel Nöralterapi Derneği, Bilimsel Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon Tıbbı Derneği, Bilimsel Akupunktur ve Regülasyon Derneği, Internationale medizinische Gesellschaft für Neuraltherapie nach Huneke Regulationstherapie e.V., Medikal Ozon Derneği, Tıbbi Ozon Derneği Kurs, Ağrı ve diğer geleneksel tedavilerde yapılan, sadece belirtilerin ortadan kaldırılmaya çalışılması ve kalıcı tedavi seçeneklerinin olmaması dikkatimi çekti. Bizler geleneksel okul tıbbı uygulayıcısı doktor olarak sadece hastalıkların belirtilerini göz önünden kaldırmaya çalışıyor, hastalıkların gerçek tedavilerini sağlayamıyorduk. Klasik tıp öğretileri içindeki teşhis yaklaşımları ve tedavi uygulamalarının yetersizliğinin verdiği rahatsızlıklarla 2008 yılından itibaren "Tamamlayıcı Tıp" alanlarında çalışmalar yapmaya başladım.

Bilimsel Nöralterapi Derneği, Bilimsel Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon Tıbbı Derneği, Bilimsel Akupunktur ve Regülasyon Derneği, Internationale medizinische Gesellschaft für Neuraltherapie nach Huneke Regulationstherapie e.V., Medikal Ozon Derneği, Tıbbi Ozon Derneği Kurs, seminer, pratik uygulama, sempozyum ve kongrelerine katıldım. Bu alanda katıldığın ulusal kongre ve sempozyumlarda çalışmalarımı sundum, deneyimlerimi paylaştım.

2005-2013 yıllarında SEV Amerikan Hastanesi Anesteziyoloji- Ağrı (Algoloji) kliniğinde deneyimlerimi hekim arkadaşlarım ve hastalarımla paylaştım. Türkiye'de Nöralterapi (www.noralterapi.org) biliminin kurucusu ve Nöralterapi derneği başkanı Prof.Dr. Hüseyin Nazlıkul'un aday göstermesi ve yönetim kurulunun kararı ile 2011 yılından itibaren Nöralterapi derneğinde eğitmen olarak görev almaktayım.


Evli ve iki kız babası olup, iyi bir aile babası olma çabalarıma devam etmekteyim.